X
GO
3D-Utskrifter
Detus Formplast AB har två 3D-skrivare där vi kan producera prototyper och ibland kortserier åt våra kunder. 

Våra skrivare använder FFF-tekniken (fused filament fabrication) vilket betyder att detaljerna byggs i lager om 0.1-0.3mm med ett plastmaterial som smälts och "spritsas" ut. Skrivarna har en maximal byggvolym på 250x250x200mm, är detaljerna större går det vanligtvis att dela upp detaljen och sedan limma ihop till en färdig produkt. 

I huvudsak använder vi ABS som är ett starkt och hållbart material, vi kan även skriva ut i PLA, TPU och PA. Materialen finns i ett flertal färger och vi har möjlighet att skriva med två material och färger i samma utskrift. 

Vi tar emot STL-filer gärna tillsammans med en PDF för snabb och enkel hantering, annars går det att skick filer i de flesta vanligt förekommande format så konverterar vi dem, men det går även att skicka/komma med en skiss så ritar vi upp detaljen först. 

Utskrivna detaljer har en bra måttnoggrannhet och svåra geometrier är inget problem. Är detaljen senare tänkt att formsprutas bör hänsyn tas när den ritas, eftersom skrivaren kan producera detaljer som inte är möjliga med andra metoder. 

Har Ni frågor tveka inte att höra av er så delar vi gärna våra erfarenheter med Er.